Dnešní moderní doba se vyznačuje tím, že lidé žijí ve spěchu, a tak si spoustu věcí takzvaně „předpřipravují” ještě předtím, než jdou na důležitou schůzku. Proto vřele doporučujeme mít před objednáním terasy mít vše připraveno tak, abyste si nejen mohli případné nejasnosti vyjasnit při osobním setkání se zhotovitelem, ale především proto, abyste si mohli terasu užívat co nejdříve.

Terasy Jelínek

V tomto článku vám představíme v bodech nejdůležitější věci, o kterých byste měli před závazným objednáním terasy hodně popřemýšlet.

 

  • Dřevo

Výběr správného materiálu je alfou a omegou celé zakázky. Při volbě typu a konkrétního druhu dřeva je důležité zohlednit, nakolik jste schopni se o terasu pravidelně starat, jakou si představujete životnost terasy a především kolik chcete investovat. Nezapomeňte se v této souvislosti též informovat o místu původu vybraného dřeva.

 

  • Směřování terasy

Ačkoliv se na první pohled může zdát, že směřování terasy přeci nemůže ovlivnit váš pobyt venku, opak je pravdou. Při zadání zakázky od vás budeme chtít vědět, zdali preferujete více sluníčka nebo naopak máte rádi stín během jinak slunečného dne.

 

  • Tvar a velikost terasy

Zde záleží na tom, jak hodláte terasu používat a kolik prostoru máte k dispozici. Pokud chcete mít terasu jen jako další „místnost”, postačí vám klasický, obdélníkový tvar. Máte-li děti nebo plánujete na terase konat velké oslavy, oceníte terasu větší, klidně i tvaru do „L”, abyste měli pro veškeré vaše radosti dostatek místa..

 

  • Umístění terasy

V neposlední řadě budeme od vás potřebovat vědět, kde přesně by se terasa nacházela. Zdali je okolní prostor zarostlý stromy nebo se jedná o běžnou zahradu s anglickým trávníkem. To totiž sehrává roli při zohlednění vlhkosti.

 

  • Zastřešení

Většině lidí postačí slunečník. Pokud však terasu hodláte využívat i za chladnějších dní, doporučujeme si nechat udělat kvalitní zastřešení (pergoly, markýzy, atd.), díky kterému i v zimě můžete mít na terase příjemné klima.

 

  • Cena

Cena je velmi důležitý ukazatel, podle kterého se rozhoduje hodně zákazníků. Je třeba si ujasnit, kolik jste ochotni investovat, protože od toho se nakonec odvíjí množství celé práce na vaší vysněné terase.