Zařizujete si novou terasu nebo si chcete pořídit nový? Pokud máte dřevěnou terasu, kombinace se sama nabízí. Vhodný bude pochopitelně dřevěný nábytek. Je jasné, že přírodní materiály se budou skvěle doplňovat. Myslete však na to, že ne každý druh dřeva se hodí ke každému. Špatně zvolený typ by byl spíše na škodu a materiály by se mohly tlouci.

Terasy Jelínek

Mělo by jít o podobné dřevo

 

Pokud již máte položenou dřevěnou podlahu a sháníte k ní nábytek, koukejte na to, aby povrchová úprava a barva byla co nejvíce podobná barvě podlahy. Pokud neseženete stejný odstín a styl dřeva, volte kontrast. Je dřevěná podlaha tmavá? Pak se koukejte po světlém nábytku a naopak. Pokud máte na podlaze světlé dřevo, hledejte kontrastní tmavý dřevěný nábytek.

 

Je terasa dominantní? Nábytek se pak neměl snažit vyčnívat. Jestliže je dřevěná terasa dominantou vaší zahrady, není třeba již volit nikterak výrazný nábytek. Vsaďte na klasickou černou barvu nebo antracit. Pokud hledáte světlou variantu, pak bude ideální světle šedá nebo například béžová barva.

Nábytek může být i z jiných materiálů

 

V posledních letech je velmi oblíbený také kovový nábytek. Ten je často klasicky černý nebo šedivý. V takovém případě nešlápnete vedle ani s jednou barvou, jelikož jsou obě vhodné k jakémukoliv typu dřeva. Často si lidé na své terasy vybírají také nábytek z umělého ratanu. Slovo umělý vás v tomto případě opravdu nemusí děsit. Moderní typy tohoto nábytku vypadají opravdu luxusně a k vaší dřevěné podlaze se bude tento typ venkovního posezení bezesporu hodit.

 

A jakou vybrat barvu? V takovém případě je na vás, zda budete shánět neutrální tmavé nebo světlé odstíny nebo budete nábytek ladit podle typu dřeva. Skvělé je, že v případě ratanového nábytku, tedy umělého ratanu s i můžete vybírat také ze spousty stylů posezení. Máte rádi venkovský styl, jste romanticky založení nebo hledáte modernu? Na trhu najdete právě to, co se vám zamlouvá a podtrhne to vzhled vaší terasy.