Mnoho lidí miluje letní teplé večery a touží je trávit na čerstvém vzduchu se skleničkou vína nebo šálkem kávy. Ne všichni však mají možnost vyjít se svým oblíbeným nápojem na terasu rodinného domu. Pokud však máte byt s balkonem, nemusíte věšet hlavu. I balkon v panelovém domě si můžete zútulnit a užívat si na něm teplé letní večery.

 

Základem je samozřejmě kvalitní podlaha

 

Podlaha je základ každého prostoru, o tom není sporu. Je podstatné vybrat kvalitní podlahu a určitě na ni nešetřit. Čím kvalitnější podlahu vyberete, tím déle vám bude sloužit. Pokud sháníte materiál, který navodí úžasnou atmosféru, pak je vhodná právě dřevěná terasa. Terasová prkna jsou krásná na pohled a také příjemná na dotyk. Nestudí jako například dlažba. Ani údržba není nitkerak složitá. Dřevěnou podlahu stačí klasicky zametat a v případě potřeby čas od času vytřít. Jednou za rok je vhodné povrch ošetřit speciálním olejem na konkrétní typ dřeviny.

 

Terasy Jelínek

Vyberte vhodné a bezpečné zábradlí

 

Balkon samozřejmě musí mít také spolehlivé a bytelné zábradlí. Jestliže máte možnost si vybrat dle svého nabízí se využití oblíbeného nerezového zábradlí. Využít můžete také dřevěné sloupky, které budou barevně ladit s podlahovou krytinou. Pokud nemáte možnost výběru, můžete si vzhled přizpůsobit například  bambusovými roletami.

 

Neméně důležitý je také výběr nábytku. Pokud se obáváte nedostatku prostoru, nemusíte. Sezení minimálně pro dvě osoby nebude problém. Nábytek by měl být pochopitelně hlavně pohodlný, nejen vzhledný. Praktičnost je opravdu důležitá, pokud na balkoně chcete trávit spoustu času. Myslete také na to, že i nábytek bude muset odolávat povětrnostním vlivům. Tudíž musí být odolný. Mezi oblíbené materiály patří nerezová ocel s podsedáky. Často se však objevuje také jednoduchý dřevěný nábytek.

 

Zútulněte si balkon do posledního detailu

 

Chcete, aby byl balkon opravdu útulný? Dejte na něj květiny nebo dekorativní osvětlení. Využít můžete klasické vánoční řetězy nebo například lampiony. Na trhu je opravdu mnoho nádherných světelných dekorací. Službu však udělají také obyčejné zavařovací sklenice s bílým pískem s svíčkami.  Během dne zútulní prostor také květiny, které dají balkonu život. Skvělým řešením do malého prostoru jsou závěsné květináče. A jestliže vám zbývá prostor, pořiďte si malou komodu nebo truhlu, kam můžete uklízet podsedáky nebo deky na chladnější večery.