Když už máme dřevěnou terasu postavenou, těšíme se zpravidla na první pobyt na ní a v hlavě máme plno nápadů, jak ji zvelebit. Obzvláště, pokud je zima za námi a čekají nás krásné a prosluněné dny, které je nejlepší strávit právě na čerstvém vzduchu. Co však všechno můžeme na terase dělat a kde shánět inspiraci? To se dozvíte v tomto článku.

 

Dřevěná terasa je taková oáza klidu, kam se uchylujeme po náročném dni plném starostí a nervů. Většina lidí tak má terasu spojenou právě s odpočinkem, knihou, lahodným nápojem a pohledem do krásné a upravené zahrady. Takový pobyt vám hned dobije pomyslné baterky a vy hned další den jste schopni naskočit do pracovního procesu.

Terasy Jelínek

Kromě vlastního volného času zde můžete pořádat i zahradní párty a oslavy. Češi jsou národem, který každý rok poctivě griluje, takže pobyt na terase spojený s konzumací dobrého jídla a pití je pro mnohé ideálně strávené odpoledne.

 

Obzvláště pokud máte děti, pro ně bude terasa jen další hřiště, kde mohou využít svoji energii. Záleží na velikosti terasy, nicméně nějaký malý domeček či klouzačka se vlezou prakticky na terasu jakékoliv velikosti.

 

To jsou však aktivity, které můžete dělat povětšinou během teplého počasí. Zimní období nepřeje hojným a dlouhým aktivitám v zahradním prostoru včetně terasy. V takovém období je nejlepší mít terasu opečovanou, abyste ji mohli od jara zase plně využívat. Doporučujeme vám ke čtení náš článek o tom, jak o terasu správně pečovat.

 

Pokud zároveň přemýšlíte, kde hledat inspiraci zejména ohledně terasového vybavení, nebude překvapením, když odpovědí bude internet. Spousta blogů, vlogů, instagramových a tiktokových influencerů vám dá inspiraci nejen na konkrétní kousky, ale i kde je získali.

 

Základem všeho ale bývá zahradní nábytek, včetně plédů a polštářů. Pokud se chcete chránit před slunečním zářením, doporučujeme nějakou ochranu (slunečník, pergolu, apod.). Na večer se zase hodí mít na terase nějaké osvětlení. Pokud jsou večery chladné, je vhodné pořídit i nějaký přímotop. Ovšem pozor, vždy jej vypněte, pokud z terasy odcházíte a nenechávejte jej zapnutý v přítomnosti malých dětí nebo zvířat!

 

Volba je pak už jen na vás, jak si svůj ráj vybavíte. Vybírejte hlavně podle svého vkusu a přesvědčení, protože to nakonec budete především vy, kdo bude trávit na terase volný čas. Byla by škoda, kdyby se vám tam nelíbilo.